Bemutatkozás

Mindenkit szeretettel üdvözlök a blogon!

Dr. Eipel Olivér vagyok, 3 éve végeztem a SOTE általános orvosi karán. Jelenleg kutatói tevékenységet végzek a gyermekkori leukémiákkal kapcsolatban.
Hogy miért is hoztuk létre ezt a blogot?
Nap, mint nap tapasztalom a betegek vagy ismerőseim körében, hogy az emberek orvos helyett egyre inkább a neten „gyógyítgatják” magukat.


Tovább >>

Friss topikok

Az ebola gyógyszeres kezelésének lehetőségei

Medukáció 2014.09.25. 10:20

Rengeteg állatkísérlet van folyamatban, és több készítmény is ígéretesnek tűnik, törzskönyvezve, hivatalosan mindig alkalmazhatónak még egyik sincs nyilvánítva.

A kísérletekben részt vevő állatok általában az egerek, tengeri malacok, páviánok, rézusz makákók, kecskék.

Felsorolás szintjén a gyógyszerek, melyekkel kísérleteznek:

  • Interferon-béta
  • Lóból származó antitestek, melyeket, az ő szervezetük az ebola vírus ellen termelt
  • Molekuláris biológiai módszerekkel készített emberi interferon alfa-2b
  • Molekuláris biológiai módszerekkel készített antitestek, melyek a vírus egyes részleteit támadják meg. Ezekből oltást igyekszenek fejleszteni egyébként.
  • Vírus DNS alapú oltások (lásd a következő bejegyzésben)
  • Egyes gyógyszerek az ebola okozta életveszélyes szövődményeket igyekszenek kivédeni, mint a fent tárgyalt alvadási zavarok, de ezek még nincsenek engedélyezve egyáltalán. Ilyenek az aktivált proteinC és a molekuláris biológiai módszerekkel előállított nematode antikoaguláns protein (NAP)

Az állatkísérletek egy részéből egyébként azt gyanítjuk, hogy a vírus által előidézett véralvadási zavarok felelősek elsősorban a vírus által okozott igen magas halálozásért.

Lábadozás

A táplálás minden betegség esetében, főleg a fertőzéseknél és a daganatos megbetegedéseknél nagyon fontos. Ezek alatt nem a vitaminokat értem! C-vitaminnal semmi nem gyógyítható meg a skorbuton kívül…

Nagyon fontos a megfelelő mértékű fehérje, szénhidrát és zsírbevitele.

Természetesen vannak olyan betegségek, amikben speciális diéta szükséges, és ahol pl. a bevitt fehérjemennyiséget kifejezetten csökkenteni kell. Ezek kivételek persze.

 

Az ebola esetében is nagyon fontos a megfelelő táplálás, de ezt persze nehezíti az ebola alatt is fellépő hányinger, hányás, hasmenés.

Aki túléli a fertőzést, nála is akár hónapokig is elhúzódhat a lábadozás. A súlygyarapodás és a megfelelő izomerő csak lassan tér vissza nagyon.

A túlélők még sok héten át szintén fertőznek, ezt ne felejtsük, ezért sajnos még őket is el kell különíteni. Szexuális úton is fertőznek ekkor természetesen.

Bárki, aki ebolára csak gyanús emberrel is érintkezett, vagy akár túlélővel, az fertőzésre gyanúsnak számít, és az azonnali kivizsgálás mellett

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://medukacio.blog.hu/api/trackback/id/tr856729953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása