Bemutatkozás

Mindenkit szeretettel üdvözlök a blogon!

Dr. Eipel Olivér vagyok, 3 éve végeztem a SOTE általános orvosi karán. Jelenleg kutatói tevékenységet végzek a gyermekkori leukémiákkal kapcsolatban.
Hogy miért is hoztuk létre ezt a blogot?
Nap, mint nap tapasztalom a betegek vagy ismerőseim körében, hogy az emberek orvos helyett egyre inkább a neten „gyógyítgatják” magukat.


Tovább >>

Friss topikok

MIT HOZ AZ ŐSZ EGÉSZSÉGÜNKBEN? II.

Medukáció 2015.09.17. 12:13

Szervezetünk csodája

Ha szervezetünk erős, és egészségesek vagyunk, ha nincsenek panaszaink, akkor sem árt az éves rendszeres állapotfelmérés. Ha azonban komolyabb tüneteket észlelünk, ne késlekedjünk orvosi segítséget kérni! Az ősz elején jelentkező rossz közérzet, vagy sorozatos megfázás utalhat arra is, hogy immunredszerünk komolyabb terhelésnek van kitéve, netán makacs baktériumok, vagy vírusok támadtak meg bennünket.

Az is lehet, hogy következetlen táplálkozásunk miatt hiányt szenvedünk egyes vitaminokban, ásványi anyagokban. Érdemes még a téli hideg beállta előtt komolyan venni a figyelmeztető jeleket, és felkészíteni szervezetünket az évszakok és feladatok okozta nagyobb terhelésre. Figyeljünk fokozottan a gyermekekre és az idősebbekre, az ősz remek alkalom, hogy elvégezzük az évente ajánlott rutinszerű lapborvizsgálatokat. A laboratóriumi leleltek pontos útmutatás adnak arra nézve, miképp maradhatunk erősek, és harmonikusak a nehezebb évszakokban is.

 futo_osz.jpg

Segít a labordiagnosztika

A labordiagnosztika a különféle testnedveink összetételét, illetve a bennük található kémiai és biológiai anyagok mennyiségét vizsgálja. A speciális technológiával és műszerekkel megvizsgált vér- vagy vizeletminta segít az orvosoknak a pontos és mielőbbi diagnózis felállításában. Épp ezért lényeges, hogy még a laborvizsgálatok előtt átessünk egy orvosi vizsgálaton is, hiszen így biztosak lehetünk benne, hogy az orvosunk már egy szakmailag indokolt, célzott laboratóriumi vizsgálatot rendel el. Ezzel rengeteg időt és felesleges vizsgálatokat is megspórolhatunk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://medukacio.blog.hu/api/trackback/id/tr357949778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása