Bemutatkozás

Mindenkit szeretettel üdvözlök a blogon!

Dr. Eipel Olivér vagyok, 3 éve végeztem a SOTE általános orvosi karán. Jelenleg kutatói tevékenységet végzek a gyermekkori leukémiákkal kapcsolatban.
Hogy miért is hoztuk létre ezt a blogot?
Nap, mint nap tapasztalom a betegek vagy ismerőseim körében, hogy az emberek orvos helyett egyre inkább a neten „gyógyítgatják” magukat.


Tovább >>

Friss topikok

Vizeletmintából is kimutathatóak lehetnek a daganatos betegségek

Medukáció 2018.04.26. 13:54

Egy japán vállalat hamarosan megkezdi annak az új diagnosztikai eljárásnak a kipróbálását, amelynek segítségével vizeletmintákból is ki lehet mutatni a daganatok jelenlétét.

shutterstock_717642724.jpg

Az új diagnosztikai módszer jelentős mértékben felgyorsítaná a tumoros betegségek szűrését.

A Hitachi által kifejlesztett eljárás alkalmas lehet az emlő- és vastagbélrák vizeletvizsgálattal történő kimutatására. Az új módszert most 250 vizeletmintán fogják értékelni, többek között azzal a céllal, hogy megállapítsák, hogy szobahőmérsékleten tárolt minták alkalmasak-e az elemzésre.

„Ha ez a módszer a gyakorlatban is alkalmazható lesz, sokkal egyszerűbb lesz a rákszűrés, nem lesz szükség például vérvételre” – mondta a vállalat képviselője.

Az új diagnosztikai eljárásnak fontos szerepe lehet a gyermekgyógyászat területén is, különösen kisgyermekeknél. A korábbi vizsgálatok igazolták, hogy egy új típusú vérvizsgálat segítségével akár nyolcféle daganat is kimutatható még az előtt, hogy a szervezetben áttétet képeznének.

Az új vizeletvizsgálat olyan anyagcsere-termékeket mutat ki, amelyek biomarkerként szolgálnak különböző daganatos betegségekben.A fejlesztés célja olyan korai diagnosztikai eljárás kidolgozása, amely lehetővé teszi a korai stádiumban történő diagnózist, és ez által a terápia eredményességét is javítja, illetve csökkenti az egészségügyi kiadásokat.

A kísérlet áprilisban indul és szeptemberig tart, a Nagoya egyetemmel együttműködésben. A fejlesztők célja az, hogy 2020-ban már rendelkezésre álljon az új diagnosztikai eljárás.

Forrás: https://www.pharmindex-online.hu/hirek/vizeletmintabol-is-kimutathatoak-lehetnek-a-daganatos-betegsegek

Címkék: rák orvos fejlesztés orvostudomány daganat rákos megbetegedés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://medukacio.blog.hu/api/trackback/id/tr7413871826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása