Bemutatkozás

Mindenkit szeretettel üdvözlök a blogon!

Dr. Eipel Olivér vagyok, 3 éve végeztem a SOTE általános orvosi karán. Jelenleg kutatói tevékenységet végzek a gyermekkori leukémiákkal kapcsolatban.
Hogy miért is hoztuk létre ezt a blogot?
Nap, mint nap tapasztalom a betegek vagy ismerőseim körében, hogy az emberek orvos helyett egyre inkább a neten „gyógyítgatják” magukat.


Tovább >>

Friss topikok

Sikeresen kezelik az agydaganat egy formáját poliovírussal

Medukáció 2016.05.20. 13:23

Az áttörésnek minősített gyógymódok listájára vette fel az amerikai gyógyszerfelügyelet az észak-karolinai Duke Egyetem kísérleti módszerét az agydaganat egyik formájának, az agresszív glioblasztómának a kezelésére. A CBS televízió vasárnap este riportban mutatta be a módszert, amelynek lényege,…

Szólj hozzá!

Dialízis helyett művese

Medukáció 2016.05.13. 09:17

A Vanderbilt Egyetem tudósai olyan művese-technológiát alakítottak ki, amely egy nem túl távoli napon felválthatja a dialízist, de annál sokkal többet nyújt. Lehet, hogy senkinek sem kell majd meghalni veseelégtelenség miatt. 

Szólj hozzá!

Jelentős eredményeket hozott a rotavírus elleni védőoltás

Medukáció 2016.05.05. 15:14

A rotavírus elleni védőoltás bevezetése után több mint 70 százalékkal csökkent a kórházi kezelés szükségessége a kanadai Ontario államban, írja egy új tanulmány. A rotavírus egy apró kórokozó, amely a csecsemőknél és a kisgyermekeknél előforduló heveny hányás és hasmenés egyik leggyakoribb oka,…

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása