Bemutatkozás

Mindenkit szeretettel üdvözlök a blogon!

Dr. Eipel Olivér vagyok, 3 éve végeztem a SOTE általános orvosi karán. Jelenleg kutatói tevékenységet végzek a gyermekkori leukémiákkal kapcsolatban.
Hogy miért is hoztuk létre ezt a blogot?
Nap, mint nap tapasztalom a betegek vagy ismerőseim körében, hogy az emberek orvos helyett egyre inkább a neten „gyógyítgatják” magukat.


Tovább >>

Friss topikok

Mikor gondoljunk gyermekünk pajzsmirigy megbetegedésére?

Medukáció 2016.02.19. 12:14

Néhány szó a pajzsmirigyről A gerinces fajokban a pajzsmirigy biológiailag aktív jódtartalmú anyagokat – hormonokat - szintetizál a szervezet szükségletének megfelelő mennyiségben. A hormonokat közvetlenül a véráramba üríti, (ebből ered elnevezése az ilyen mirigyes szerveknek is belső elválasztású…

Szólj hozzá!

A laktózintolerancia (felnőtt típusú hypolactasia) laboratóriumi diagnosztikája

Medukáció 2016.02.18. 12:07

Magyarországon a felnőttkori laktózintolerancia gyakorisága 37%1. Alapjában véve szelekciós okok miatt a csecsemőkor után a laktáz enzim fejlődésbiológiailag normális aktivitás csökkenésének elmaradásáról van szó a fehér népesség nagyobb részében, vagyis elvileg a laktózintoleránsok tekintendők…

Szólj hozzá!

A humán papillomavírus (HPV) kimutatásának szerepe a méhnyakrák kimutatásában és megelőzésében

Medukáció 2016.02.17. 11:54

A HPV-fertőzés szerepe a méhnyakrák etiológiájában             A méhnyakrák a legjobban megelőzhető rákok egyike. Hátterében a humán papillomavírus (HPV) okozta fertőzés talaján hosszú évek során kialakuló kóros sejtburjánzás áll. Az esetek többségében azonban a HPV-fertőzés nem okoz rákot.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása