Bemutatkozás

Mindenkit szeretettel üdvözlök a blogon!

Dr. Eipel Olivér vagyok, 3 éve végeztem a SOTE általános orvosi karán. Jelenleg kutatói tevékenységet végzek a gyermekkori leukémiákkal kapcsolatban.
Hogy miért is hoztuk létre ezt a blogot?
Nap, mint nap tapasztalom a betegek vagy ismerőseim körében, hogy az emberek orvos helyett egyre inkább a neten „gyógyítgatják” magukat.


Tovább >>

Friss topikok

Sokan allergiásak a karácsonyra

Medukáció 2017.12.21. 11:02

Az ötmilliós népességű Norvégiában csaknem 660 ezren küzdenek allergiás tünetekkel karácsony tájékán - írta az Aftenposten című helyi napilap.

socks-feet-pajamas-table-85842d.jpg

A YouGov online piackutató cég egy allergiaportál megbízásából készített felmérésében a válaszadók egyebek között a háziállatok, a karácsonyfák, a fűszerek és a parfümök okozta allergiás reakciókról számoltak be.

A Norvégiai Asztma és Allergia Egyesület (NAAF) szerint a takarítószerek, a karácsonyi fűszerek, az illatosított gyertyák, az előző évről megmaradt poros dekorációk, a karácsonyfából áradó nedvesség és penészgomba, valamint az illatosítók együtt nagyon erősen irritáló elegyet alkotnak.

Lene Gunvaldsen, a NAAF munkatársa szerint ilyenkor allergiás keresztreakció is jelentkezhet - amikor a szervezet a különböző eredetű összetevőket azonos allergénként ismeri fel -, vagy olyasmire reagál az allergiás emberek szervezete, amire nem is gondolnának. Az NTB norvég hírügynökség szerint a karácsonyi allergiát gyakran összetévesztik a náthával. A tünetek hasonlóak lehetnek,lázhiányában mégis érdemes arra gyanakodni, hogy allergia áll a háttérben - figyelmeztetett Gunvaldsen.

Forrás: http://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/allergia/cikkek/sokan_allergiasak_a_karacsonyra/20171213135241

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://medukacio.blog.hu/api/trackback/id/tr6813516103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása