Bemutatkozás

Mindenkit szeretettel üdvözlök a blogon!

Dr. Eipel Olivér vagyok, 3 éve végeztem a SOTE általános orvosi karán. Jelenleg kutatói tevékenységet végzek a gyermekkori leukémiákkal kapcsolatban.
Hogy miért is hoztuk létre ezt a blogot?
Nap, mint nap tapasztalom a betegek vagy ismerőseim körében, hogy az emberek orvos helyett egyre inkább a neten „gyógyítgatják” magukat.


Tovább >>

Friss topikok

Integrinek segítik a rák terjedését

Medukáció 2016.07.21. 12:19

Előzetes adatok szerint a ráksejtek szokatlan túlélési mechanizmust használnak fel arra, hogy szétterjedjenek a szervezetben. A mechanizmus új kezelési módszerek kifejlesztésére nyílik lehetőség az áttétképződés és a szekunder tumorok prevenciójára.

Szólj hozzá!

Új elképzelés a Parkinson-kórról

Medukáció 2016.07.11. 12:08

A neuronok Parkinson-betegségben megfigyelt pusztulása valószínűleg az endoplazmás retikulumban vagy a fehérjék feltekeredését szabályozó mechanizmusban fellépő stresszhatásokra vezethető vissza – írja az OTSZ Online a Leicester Egyetem kutatása alapján.

Szólj hozzá!

A COPD lesz a következő évtized betegsége

Medukáció 2016.07.05. 10:24

Nem fogadható el, ha valaki ötvenéves kora felett köhög, korábbi tevékenységeit nem képes ellátni, s azt gondolja, hogy ez csak az öregedés jele. A COPD szakmai és társadalmi megítélése is változni fog, mondhatom, hogy a COPD a következő évtized betegsége lesz – mondta a többi közt a Medical…

1 komment

süti beállítások módosítása