Bemutatkozás

Mindenkit szeretettel üdvözlök a blogon!

Dr. Eipel Olivér vagyok, 3 éve végeztem a SOTE általános orvosi karán. Jelenleg kutatói tevékenységet végzek a gyermekkori leukémiákkal kapcsolatban.
Hogy miért is hoztuk létre ezt a blogot?
Nap, mint nap tapasztalom a betegek vagy ismerőseim körében, hogy az emberek orvos helyett egyre inkább a neten „gyógyítgatják” magukat.


Tovább >>

Friss topikok

Karnyújtásnyira a zikavírus elleni oltóanyag!

Medukáció 2016.06.27. 16:39

A zikavírus semlegesítésére alkalmas hatékony antitesteket fedeztek fel, ez pedig megnyitja az utat a magzatoknál agyi rendellenességet okozó rettegett vírus elleni oltóanyag kifejlesztése előtt.

Szólj hozzá!

Tudat alatt és felett, avagy hogyan lettünk tudatosak?

Medukáció 2016.06.21. 14:26

Elképzelhető, hogy a tudat legfontosabb feladata annak kiválogatása, amire nem érdemes odafigyelni. Hogyan lett a szelektív jelfeldolgozásból öntudat, és a tudattulajdonítás az evolúció során hogyan vezethetett a szellemek és az istenek feltalálásához?

Szólj hozzá!

Megtaláltak, hogyan tartóztatható fel a szklerózis multiplex

Medukáció 2016.06.14. 17:46

Őssejtbeültetést követő agresszív kemoterápiával kanadai kutatók képesek volt leállítani a szklerózis multiplex (SM) súlyosbodását. A The Lancet című orvostudományi folyóiratban ismertetett kis létszámú tanulmányukba három kanadai kórházból 28 - 18 és 50 év közötti - beteget vontak be a kutatók.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása